12 Ocak 2018 Cuma

Şemsiye 83 ( Gökteki Sarı Balık 12 )

TÜRKİSTAN GECELERİ
NECİP EL- KİYLÂNÎ
Bu kitaba roman dersem haksızlık etmiş olurum. Çünkü burada yaşananlar sizin bizim kadar gerçek. Bu kitabın bir kalbi var. Bu kitap nefes alıyor. Hani bir fotoğraf var ya ödüllü. Afrikalı bir çocuk son nefesini vermek üzere. Başında bir akbaba. Ve bunu fotoğraflayan fotoğrafçı.  İşte bu kitap p küçük çocuk. Sömürgeciler akbaba. Müslümanlar da fotoğrafçı.
1931-1951 yılları arasında Türkistanlı kardeşlerimi<in Çin ve Rusya’ya karşı verdikleri o tarifi imkânsız direnişi anlatıyor. Türkistan İslam âleminin gizli içten içe kanayan yarası. Filistin nasıl ulu orta kan ağlıyorsa Türkistan da böyle işte. Kitabı okudukça nasıl da unuttumuz bir yarımızı parçaladığımızı göreceksiniz. Yazar Necip El- Kiylânî’nin yıllar sonra Mekke’de Mustafa Murat Hazret ile tanışmasının ardından unutulmuş belde ve onun hazin hikâyesi gün yüzüne çıkıyor. Mustafa Murat Hazret 70’li yaşlarda Türkistanlı biri. Orada yaşamış görmüş ve Keşmir’e kaçabilmeyi başarmış.


Adapazarı-SAKARYA
Ekim/2014


Hiç yorum yok:

Şemsiye 85 ( Gökteki Sarı Balık 14)

YA TAHAMMÜL YA SEFER MUSTAFA KUTLU Tahammüllerimizle yaşıyoruz. Hayatımıza öyle yön veriyoruz. Tahammül etmediğimizde sefer kaçınılma...